Wanneer je last hebt van een prikkelbare darm, dan wordt er ook wel over PDS gesproken. Het is een aandoening met veel symptomen die erg verschillend zijn per persoon. Er kan altijd een spastische darm dieet worden voorgeschreven als mensen klachten hebben. Je leert op een andere manier en gezonder te eten als je een spastische darm dieet gaat volgen. De klachten van een prikkelbare darm kunnen verergeren door voeding, dit kan komen door koffie, maar ook door alcohol, kunstmatige zoetstoffen, rood vlees en kunstmatige vetten, Ook vlees met vet kan klachten veroorzaken en dit mag dan bij een spastische darm dieet ook niet gegeten worden.

 

De zuivelproducten bij het spastische darm dieet

Je kunt veel klachten krijgen van zuivelproducten als je het spastische darm syndroom hebt. Als mensen teveel zuivel innemen dan kan het zijn dat zij problemen krijgen met de spijsvertering. Zij krijgen dan een gevoelige maag. Ze hebben snel problemen in de maag. Hier kan dan wat aan gedaan worden want dan dien je zuivelproducten te vermijden en dat geldt ook voor het spastische darm dieet, ook magere producten kunnen al problemen veroorzaken. 

Wat houdt het spastische darm dieet in?

Als je het spastische darm dieet gaat volgen, dan wil dat zeggen dat je gaat eten aan de hand van een vast dieet. Je mag bepaalde dingen niet eten of je kunt bepaalde voedingsmiddelen maar beter vermijden. Dit houdt ook in dat je bijvoorbeeld geen zuivelproducten moet nemen als je hierdoor klachten krijgt. Stel je voor dat je last hebt van een spastische darm dan kan het zinvol zijn om een spastische darm dieet te proberen. Als hierdoor de klachten weggaan of afnemen dan heb je hier veel mee gewonnen. Probeer het daarom eens uit en ontdek of dat een spastische darm dieet voor jou de oplossing is. Dit kun je al binnen een week of korter merken omdat je lichaam snel gewend is aan het andere eetpatroon. Als je hierdoor minder buikpijn hebt en ook de andere klachten verminderen dan is dat een goed teken. Het kan ook zijn dat je juist energieker wordt, dit houdt in dat het een goed effect op je heeft en dan kan een spastische darm dieet de oplossing voor je zijn. Als je dan met het spastische darm dieet stopt en de klachten komen terug dan kun je maar beter weer een spastische darm dieet volgen en dit vol blijven houden. Als je je eetpatroon namelijk voor de langere termijn aanpakt dan kun je ook voorgoed van de klachten afkomen of zorgen dat ze onder controle blijven. Ontdek daarom nu of dat een spastische darm dieet voor jou de goede keuze is, als dat zo is dan kun je nu de voordelen gaan ervaren. Lees ook eens op internet wat anderen vinden van een spastische darm dieet, zij ervaren het positief en ook dat kan bij jou het geval zijn.